Den dětí jsme slavili na Pražském hradě

Napsal uživatel Pepa dne

V sobotu 25. května to na Pražském hradě pěkně žilo. Pod záštitou první dámy Evy Pavlové se uskutečnil Den dětí, jehož se účastnily organizace pracující s dětmi včetně České tábornické unie. Každá z nich si připravila své stanoviště s různými aktivitami pro děti. 

Úkolem příchozích dětí bylo obejít všechny stanoviště a na nich splnit úkoly. Za splnění pak dostaly do pracovního listu razítko. Za všechny nasbíraná razítka pak obdržely bonbón a památeční placku s nakreslenou kočičkou Mickou, kterou kreslila sama paní Pavlová.

Na stanovišti ČTU si děti mohly zkusit, jak se střílí z luku, nebo si vyrobit z paracordu panáčka či vážku. Pro bystré hlavičky byl připraven tábornický kvíz a tábornické hádanky, za jejichž zodpovězení obdržely ještě i balónek. A svá hladová břicha mohly nasytit špekáčkem, který si s pomocí rodičů opekly přímo na místě na ohni.

Táborníci měli i to štěstí, že se potkali přímo s první dámou, a krátce si s ní mohli popovídat. Nesměla samozřejmě chybět společná fotka a jako pozornosti dostala i pro svého manžela dárkové balíčky od táborníků.

Všichni si celý den náležitě užili, děti odcházely s úsměvem na tváři a my bychom chtěli poděkovat všem táborníkům, kteří nám dorazili pomoct a bez nichž by akce nedopadla tak skvěle – Terezce a Tomovi, Rendy a Týnce, Strejdovi vláčkovi a jeho kamarádům, Karče a Ufonovi, Leošovi a rodině, Janě, Hedě, Ivet, Standovi, Mírovi a Pepčovi.

Podívejte se na videoohlédnutí z akce tady!