Novinky pro webové šablony

Napsal uživatel Turbo dne

Ahoj kamarádi!

Připravili jsme pro vás několik novinek pro šablony webů, které si můžete na pár kliknutí vytvořit i pro svůj oddíl/klub/osadu nebo oblast. 

  • Nová velikost fotografie pro medailonky - velikost respektuje vymezený prostor (225px), nemělo by se tedy stávat, že bude fotografie rozmazaná, pokud bude originál min. v takovéto šířce. Toto bude ovšem platit na nově nahrané fotografie. V případě, že byste chtěli uplatnit pravidla i na stávající weby, budete muset projít všechny fotografie a aktualizovat jejich velikosti (např. pomocí pluginu Regenerate thumbnails).
  • Vlastní favicona - v sekci administrace Šablona najdete nové editační pole pro upload vlastní ikony.
  • Galerie - oprava zobrazení detailu fotogalerie (je nastaven limit pro zobrazení max. 15 fotografií, při větším počtu se na poslední fotografii zobrazí text Dalších XX fotografií, který zobrazí lightbox s dalšími fotografiemi. Dále je možné pro galerie vytvářet vlastní kategorie (např. ročníky). Ty se pak budou zobrazovat nad výpisem v jednoduchém rozcestníku. Jelikož se v tomto kroku dělá úprava url adresy detailu galerie, je nutné na stávajících webech provést tzv. refresh trvalých odkazů - to se děje v Nastavení > Trvalé odkazy > Uložit změny. Na nově instalovaných webech toto dělat nemusíte.
  • Navigace má možnost zobrazení o další (třetí) level.
  • Komprese obrázků je nyní menší (v podstatě bezztrátová z původních 90%).

Z požadavků, které jsme ještě dostávali byl požadavek na topování určitých článků (tedy, aby byl článek stále navrchu - k tomu doporučujeme plugin https://wordpress.org/plugins/sticky-posts-switch/).

Pokud chcete novinky i do svého webu, který již na šabloně běží, stačí si nainstalovat aktualizované šablony a nainstalovat je na svůj web Vzhled -> Šablony -> Instalace šablon -> Nahrát šablonu - následně novou šablonu aktivujte. Nově vytvořené weby budou mít všechny změny automaticky. 

 

 

Příloha Velikost
Aktualizovaná šablona č.1 (1.19 MB) 1.19 MB
Aktualizovaná šablona č.2 (798.25 KB) 798.25 KB